Puslapiai

Translate

2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Ypač efektyvi kaukė nuo plaukų slinkimo

Gražūs ir išpuoselėti plaukai – moters pasididžiavimas ir jos puošmena. Ar kada bandėte paskaičiuoti, kiek per mėnesį jiems išleidžiate? Įvairūs šampūnai, kaukės, balzamai, aliejukai, serumai, ampulės ir kitos panašios priemonės neretai gana smarkiai kerta per kišenę – ypač tada, kai atsiranda rimtų problemų, su kuriomis nežinome kaip kovoti. Šį kartą noriu pakalbėti apie plaukų slinkimą ir... labai paprastą priemonę, padėsiančią ne tik pamiršti kamščius po galvos plovimo vonioje, bet ir ženkliai paspartinti „augmenijos“ augimą.

Jūs galite nusipirkti ją bet kurioje maisto prekių parduotuvėje – tai pati paprasčiausia juoda duona. Nors daugumoje naminių kaukių receptų rekomenduojama naudoti tik ruginę, iš asmeninės patirties sakau: kuo puikiausiai sueis netgi pati pigiausia („norfinė“, ar kokia kita). Galima drąsiai pirkti ir nukainuotą – ji tikrai nesuges. Ko nesunaudosite, tiesiog susidžiovinsite ir pasiliksite kitam kartui.

Privalumai:
  • Pigu. Kepaliukui man užtenka lito su centais. Kaukių iš jo galima padaryti ne vieną, ne dvi ir ne tris, tad savikaina išeina juokingai maža.
  • Nesudėtinga paruošti ir naudoti. Nupjaustykite nuo duonos pluteles, reikiamą jūsų plaukams duonos kiekį užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite užengę, kad išbrinktų ir šiek tiek atvėstų, tada sutrinkite iki vienalytės košelės arba nuspauskite, jei naudosite tik skystį. Įtrinkite į galvos odą, ištepkite plaukus per visą jų ilgį, apsukite maistine plėvele/užmaukite polietileninį maišelį arba dušo kepuraitę ir šiltai apvyniokite rankšluosčiu. Jeigu patogiau – rinkitės nebereikalingą žieminę kepurę. Palaikykite nuo valandos iki gero pusdienio (galima netgi miegoti per naktį) ir išplaukite kaip paprastai.
  • Universalu ir veiksminga. Tokia kaukė tinka visiems plaukų tipams. Plaukai po jos labai atsigauna ir sustiprėja, greičiau auga ir gražiau atrodo. Tiesa, bent manieji ima šiek tiek elektrintis, tačiau šią problemą galima lengvai išspręsti porai minučių ištepus plaukus balzamu.

Kelios gudrybės:
  • Jei norite, kad poveikis būtų dar geresnis, duoną rekomenduoju užpilti ne vandeniu, o žolelių nuovirais ir arbatomis. Šviesiems ir pleiskanojantiems plaukams idealiai tiks ramunėlės, riebiems ir tamsesniems – dilgėlės, tamsiaplaukėms galima naudoti kavą ir ąžuolo žievės nuovirą.
  • Tokia kaukė sausų plaukų savininkėms netgi atstoja šampūną!
  • Turėkite omenyje, kad pravėsusiame skystyje duona (ypač – ruginė) gerai neišbrinks net ir po kelių valandų, tad jeigu taupote laiką, užpilkite šviežią arba džiovintą duoną arbata/nuoviru ir įkiškite neilgam į mikrobangų krosnelę. Pakaitinkite ir būtinai prižiūrėkite, kad kaukė neišbėgtų. Ištraukite, išmaišykite ir palikite kiek atvėsti. Geriausia, kad kaukė būtų maloniai šilta, nelabai skysta ir ne per tiršta, kad būtų patogu tepti.
  • Į šiltą kaukę galima įmaišyti truputį aliejaus – linų sėmenų, varnalėšų, ricinų, alyvuogių, kokosų, simondsijų ar kt. Tai nėra būtina, tačiau jei darysite tai profilaktiškai, plaukai skilinės ir šakosis rečiau. Vienintelis trūkumas – be šampūno jau tikrai neapsieisite.

Nepameluosiu pasakiusi, kad tai – viena mėgstamiausių mano kaukių. Rezultatais esu labai patenkinta, todėl rekomenduoju išbandyti ir Jums!

3 komentarai:

  1. Mane jau seniai vargina plaukų slinkimas, todėl manau, kad tikrai bandysiu šią duonos kaukę. Tačiau noriu paklausti ar duonos trupiniai lengvai išsiplauna iš plaukų? Ar neliks gumuliukų ir jie neįsivels?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išsiplauna lengvai, ypač jeigu naudosite šampūną ir kokį nors kondicionierių ar balzamą, kad plaukai būtų slidesni. Jeigu truputis duonos ir užsiliks, išdžiūvus plaukams užteks juos išpurtyti ir iššukuoti su šukomis - jokių trupinių tikrai nesimatys :)

      Panaikinti
  2. Būtinai išbandysiu ir aš šią kaukę.Teko girdėti, kad nuo plaukų slinkimo puikiai gelbėja mezoterapija plaukams. Gal žinote ką nors apie tai? O gal teko išbandyti? Bet kokia info pravers. :)

    AtsakytiPanaikinti