Puslapiai

Translate

2014 m. sausio 3 d., penktadienis

Ne viskas yra taip, kaip atrodo

Du keliaujantys angelai apsistojo nakvynei pas vieną turtingą šeimą. Ji pasirodė esanti nesvetinga – užuot paklojusi svečių kambaryje, ji pasiuntė angelus nakvoti į šaltą rūsį. Ryte, kai pakilo saulė, vyresnysis angelas pastebėjo skylutę sienoje ir ją užtaisė. Tai pamatęs jaunesnysis nusistebėjo. Vyresnysis atsakė:
-    Ne viskas yra taip, kaip atrodo.

Kitą vakarą jie apsistojo pas neturtingus sutuoktinius. Tie pasidalino viskuo, ką patys turėjo, užleido savo lovas, kad angelai galėtų išsimiegoti. Ryte atsikėlę jie pamatė, kad vyras ir žmona graudžiai verkia: jų karvė, vienintelė šeimos maitintoja, gulėjo tvarte negyva.

Jaunesnysis angelas paklausė vyresniojo:
-    Kaip tai įmanoma? Pirmoji šeima turėjo viską, o tu jai padėjai. Ši gi turėjo labai mažai, tačiau buvo pasirengusi pasidalinti viskuo, o tu leidai, kad mirtų jų vienintelė karvė. Kodėl?

Angelas pakartojo:
-    Ne viskas yra taip, kaip atrodo. Kai mes nakvojome rūsyje, aš supratau, kad už sienos – lobis. Tačiau šeimininkas buvo grubus ir nenorėjo daryti gera. Aš užtaisiau skylutę, kad jis nerastų aukso. O kai kitą naktį mes miegojome lovoje, atėjo mirties angelas, kad pasiimtų šeimininko žmoną. Aš jam atidaviau karvę.

Ne viskas yra taip, kaip atrodo – mes niekada nežinome visko. Net turint tikėjimą tenka mokytis pasitikėjimo, kad viskas, kas vyksta, gali būti į gera...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą