Puslapiai

Translate

2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Pasidaryk pats: keli vonios burbulų receptai

Rankų darbo kosmetika gali tapti puikia dovana jūsų artimiesiems bet kokia proga. Ypač mėgstami vonios burbulai arba „bombos“ – patekę į vandenį, jie ima šnypšti ir putoti, pripildo vonios kambarį malonaus aromato ir, priklausomai nuo komponentų, gali arba atpalaiduoti ir nuraminti (naudinga prieš miegą), arba suteikti žvalumo ir tonizuoti (geriausia tokius burbulus naudoti rytais).

Iš ko jie daromi

Reikia visai nedaug – burbulų pagrindą sudaro tik trys komponentai: citrinos rūgštis, soda ir eteriniai aliejai. Visa kita priklauso tik nuo jūsų. Suprantama, neapsieisite ir formelių, tačiau jeigu neturite specialių, nenusiminkite – galite naudoti ledų ar vaikiškas formeles, skirtas žaisti su smėliu, ir pan. Forma visiškai nesvarbi – dovanėlės efektyvumas nuo jos nepriklauso.

Štai keli nesudėtingi receptai.

Tonizuojamieji burbulai „Gera nuotaika“

Kava, grietinėlė ir cinamonas puikiai tonizuoja, padeda kovoti su depresija ir išsibudinti rytais.

Reikia: 1 šaukšto sausos grietinėlės arba vaikiško mišinuko, 2 šaukštų citrinos rūgšties, 4 šaukštų sodos, 1 šaukšto cinamono, 2 šaukštų glicerino arba vynuogių kauliukų aliejaus, 15–20 lašų bet kokio mėgstamo eterinio aliejaus.

Paruošimas: sumaišykite sausą grietinėlę, sodą ir citrinos rūgštį, suberkite cinamoną, supilkite bazinį aliejų arba gliceriną, gerai išmaišykite. Sudėkite kavą ir įlašinkite eterinio aliejaus, užpurkškite šiek tiek vandens, sudėkite paruoštą masę į formeles ir gerai suspauskite, po 10–15 minučių išimkite ir palikite džiūti 5–6 valandoms.

Burbulai „Žvalumas“

Burbulai su kava ir kvapiųjų kanangų (ylang-ylang) aliejumi suteikia žvalumo, jėgų ir energijos, minkština odą, padeda užgydyti žaizdeles, slopina sudirgimus.

Reikia: 2 šaukštų citrinos rūgšties, 4 šaukštų sodos, 3 šaukštų krakmolo, 2 šaukštų kviečių daigų aliejaus, 1 šaukšto maltos kavos, 1 šaukšto jūros druskos, 15 lašų kvapiųjų kanangų aliejaus.

Paruošimas: ištrinkite rūgštį ir sodą, sumaišykite su krakmolu. Įpilkite kviečių daigų aliejaus, išmaišykite, suberkite druską ir maltą kavą, įlašinkite kvapiųjų kanangų aliejaus ir sudėkite tai, kas liko. Užpurkškite šiek tiek vandens, suimkite mišinį rankomis ir stipriai suspauskite. Jeigu masė prastai limpa ir byra, įpilkite dar šiek tiek kviečių daigų aliejaus.

Sudėkite mišinį į aliejumi išteptas formeles, supresuokite, po kelių minučių atsargiai išimkite ir palikite džiūti ant popieriaus lapo gerą pusdienį..

Vonios burbulai „Palaima“

Šie vonios burbulai padeda atsipalaiduoti, atsikratyti galvos skausmo ir nuovargio, nusiraminti ir įveikti nemigą.

Reikia: 4 šaukštų sodos, 2 šaukštų citrinos rūgšties, 3 šaukštų pieno miltelių, 1 šaukšto jūros druskos, 2 šaukštų vynuogių kauliukų aliejaus, 20 lašų levandų aliejaus ir 1 šaukšto smulkintų džiovintų levandų.

Paruošimas: sumaišykite citrinos sultis, sodą ir pieno miltelius, supilkite vynuogių kauliukų aliejų, suberkite levandas ir jūros druską, įlašinkite eterinio aliejaus. Užpurkškite purkštuvu truputį vandens ir išmaišykite. Jeigu mišinys pradės šnypšti ir putoti, daugiau vandens nepurkškite.

Sudėkite masę į iš anksto bet kokiu aliejumi išteptą formelę, gerai paslėkite. Po 10–15 minučių atsargiai išimkite ir palikite džiūti 5–6 valandoms.

Tai tik keli iš daugelio receptų – kaip ir minėta, pagrindiniai komponentai tik trys, tad galite eksperimentuoti ir nesunkiai susikurti savo :)

1 komentaras:

  1. Kokie jums gavosi gražūs.. Mėginau gaminti savo, bet gavosi šnipštas, išbyrėjo. Tas pas mane vonios burbulai yra pirktiniai, bet stengiuosi pirkti tik natūralius.

    AtsakytiPanaikinti