Puslapiai

Translate

2013 m. lapkričio 29 d., penktadienis

Receptai nuo plaukų slinkimo

Kol per dieną iškrenta apie 60–100 plaukų, jaudintis neverta (tiesa, kai kuriuose šaltiniuose nurodoma. kad šis skaičius turėtų būti perpus mažesnis). Kyla klausimas: o kaip suskaičiuoti, jeigu jie krenta nuolat? Tikslumo čia nereikia: užteks atkreipti dėmesį bent į tuos plaukus, kurie lieka šukose.

Apžiūrėkite plauko pagrindą. Ar matote tamsų maišelį? Jeigu ne, vadinasi, viskas gerai. Tačiau jei tokį pastebėsite, tris paras neplaukite galvos, o tada patempkite tuos plaukus, kurie auga ant viršugalvio. Jeigu saujoje liks daugiau nei penki plaukai, o pakartojus veiksmą rezultatai bus tokie pat, imkitės veiksmų.

Iš pradžių reikėtų išsiaiškinti plaukų slinkimo priežastį. Dažniausiai moterims jie krenta dėl geležies trūkumo (tai susiję su kraujavimu menstruacijų laikotarpiu), įvairių ligų, stresų, kai kurių vaistų, hormonų disbalanso, papildų ir t. t. Pasistenkite ją pašalinti.

Antras žingsnis – sumažinti iki minimumo visų įmanomų plaukus traumuojančių veiksnių įtaką. Gal plaukai kenčia dėl dažų poveikio arba labai išreklamuotų plaukų priežiūros priemonių, šukuosenų ir panašiai? O gal per daug juos suveržiate gumyte?

Trečias žingsnis – plaukų stiprinimas. Šiam reikalui rekomenduojama išbandyti keletą veiksmingų liaudiškų receptų. Kai kurios iš šių kaukių daromos dešimtmečius ir net šimtmečius, tad jums beliks išsirinkti labiausiai tinkančią ir patinkančią.

Pagrindinės taisyklės: kaukė kruopščiai ir atsargiai įtrinama į švarių, išplautų plaukų šaknis, galva apvyniojama plėvele ir šiltu frotiniu rankšluosčiu (arba galima užsidėti seną žieminę kepurę). Palaukite valandą arba dvi (jeigu nenurodoma kitaip; nes laikas skirsis priklausomai nuo kaukės), nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūras daryti reikia kartą ar du per savaitę, visas gydymo kursas – nuo mėnesio iki trijų.

Žolelių kaukė. Reikia: po 20 g apynių spurgų ir medetkų žiedų, susmulkintų ajerų ir varnalėšų šaknų. Užpilkite mišinį 1 litru verdančio vandens, palaikykite 2 valandas ir nukoškite. Skysčiu galima suvilgyti plaukus nakčiai, o pati žolelių kaukė laikoma 20 minučių. Labai gerai padeda tada, kai plaukai dar tik pradeda slinkti.

Kiaulpienių kaukė. Sutrinkite kiaulpienių, šermukšnių ir mėtų lapus, palaikykite šią kaukę ant švariai išplautų plaukų.

Bulvių kaukė. Nuskuskite didelę bulvę ir smulkiai ją sutarkuokite, išspauskite sultis. Į išspaudas įmaišykite po 2 šaukštus medaus ir alavijų sulčių, įtrinkite į galvos odą.

Avokadų kaukė lūžinėjantiems plaukams. Sutrinkite avokado minkštimą ir ištepkite juo plaukų šaknis. Jeigu jie labai sausi, į tyrelę įmaišykite alyvuogių aliejaus. Tokia kaukė laikoma apie pusvalandį, po to nuplaunama, o plaukai išskalaujami.

Persikų ir kopūstų kaukė. Sumaišykite kiaušinio trynį su 2 šaukštais kopūstų sulčių ir tokiu pat kiekiu persikų sulčių. Įpilkite šiek tiek šilto vandens, o kaukę laikykite 10 minučių.

Citrinų ir morkų kaukė. Sumaišykite po 1 šaukštą morkų ir citrinų sulčių, įtrinkite į galvos odą. Nuplauti nereikia!

Varnalėšų kaukė. Sumaišykite 1 kiaušinio trynį su varnalėšų aliejumi, 1 šaukštu medaus ir tarkuotu svogūnu.

Rūgpienio kaukė. Rūgpienis arba kefyras užtepamas ant plaukų ir laikomas 15 minučių.

Mielių kaukė. Paimkite šiek tiek šviežių mielių (kiek mažiau, negu naudojate kepiniams) ir ištirpinkite jas šiltame vandenyje. Įdėkite truputį cukraus ir kiaušinį. Viską išmaišykite ir palaikykite kurį laiką šiltoje vietoje. Masę naudokite kaip kaukę. Netinka, jeigu plaukai labai ploni, o galvos oda jautri ir pleiskanoja.

Intensyvi kaukė (naudojama esant židininiam plikimui). Česnako košele ištrinkite plinkančias vietas. Kaukė naudojama kaip ir įprastinė, tačiau daryti ją reikia kasdien (savaitę ir daugiau).

Greitoji pagalba nudegintiems plaukams. Jeigu darydamos šukuoseną ar dažydamos plaukus juos „nudeginote“, kuo greičiau imkitės veiksmų, nelaukite, kol jie pradės slinkti. Išgelbėti juos galima mišiniu iš alavijų gelio, šaukštelio šviežiai spaustų česnakų sulčių ir 1 šaukšto medaus. Kaukė laikoma 40 minučių, daryti ją galima kas antrą dieną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą