Atrodytų, kas gali būti paprasčiau už tešlos maišymą – supylei visus recepte nurodytus komponentus į vieną dubenį, išmaišei ir baigta... Pasirodo, viskas daug įdomiau. Pasinaudokite šiomis gudrybėmis, jūsų gaminiai bus daug skanesni ir gražesni!
- Į tešlą visada įmaišykite vandeniu atskiesto bulvių krakmolo – bandelės ir pyragai bus purūs ir minkšti net kitą dieną.
- Miltus būtina persijoti, kad pašalintumėte nereikalingas priemaišas, o į gaminius patektų daugiau oro.
- Į bet kurią skystesnę tešlą (pavyzdžiui, blynų, duonos, sklindžių) įmaišykite šaukštą su kaupu manų kruopų. Kepinių tekstūra ir skonis bus geresni.
- Į tešlą maišykite ne tik pieną, bet ir pusę stiklinės mineralinio vandens su puse šaukštelio sodos ir trupučiu citrinos sulčių arba acto. Rezultatas jus maloniai nustebins – gaminiai bus purūs net kitą dieną.
- Patalpoje, kurioje maišote tešlą, neturi būti skersvėjų, antraip ant pyrago užsidės plonytė kieta pluta.
- Maišant mielinę tešlą, visi produktai turi būti kambario temperatūros – tada ji kils greičiau.
- Mielinių gaminių tešlai naudojamas 30–35 laipsnių temperatūros vanduo. Jei jis bus vėsesnis, mielės nebus aktyvios, jei per karštas – jos paprasčiausiai žus.
- Minkant tešlą rankos turi būti sausos.
- Prieš kišant gaminius į orkaitę, reiktų leisti jiems pakilti 15–20 minučių. Priešingu atveju pyragas ir kiti skanėstai gali būti kieti ar prastai iškepę.
- Pyragas skardoje kepamas nustačius vidutinę temperatūrą.
- Jei į pyragų, sausainių ir bandelių tešlą dėsite sviesto, o ne aliejaus, gaminių struktūra bus geresnė.
- Jei pyragams naudojamas pienas, jie bus kvapesni ir skanesni, ant jų užsidės graži blizganti plutelė.
- Jei cukraus labai daug, pyragas greitai apskrunda ir net sudega, mielės rūgsta lėčiau, ir gaminys išeina ne toks purus.
- Kambario temperatūros sviestas maišomas baigiant maišyti tešlą arba ją minkant.
- Kad pyragai būtų švelnesni ir trapesni, naudojami tik tryniai.
- Aukšti pyragai kepami žemoje temperatūroje, kad spėtų tolygiai iškepti.
- Mielinę tešlą galima aptepti pienu, o tada pabarstyti druska, aguonomis ar kmynais.
- Pyragas su įdaru prieš kepimą aptepamas plaktu kiaušiniu, pienu arba cukraus sirupu – tada viršus labai gražiai blizga. Tačiau gražiausiai išeina aptepus tryniu.
- Jei pyragą aptepsite baltymu, jis gražiau apskus.
- Kuo daugiau pyrage riebalų ir mažiau skysčio, tuo biresnis išeina gaminys.
- Jei į pyragą įdėsite per daug sodos, jis bus tamsesnės spalvos ir nemaloniai kvepės.
- Labai plonai iškočioti tešlą galima apvyniojus volelį švarios medžiagos skiautele.
- Jei tešla per daug drėgna, uždenkite ją kepimo popieriumi ir tada kočiokite.
- Smėlinės tešlos gaminius išimti iš formos reikia tik tada, kai jie visiškai atvėsta.
- Prieš maišant į tešlą razinas, jas reikėtų apvolioti miltuose.
- Jei tešla jau pakilo, tačiau neturite laiko įkišti į orkaitę, pridenkite vandeniu sušlapintu popieriaus lapu (vandens perteklių nupurtykite).
- Karšto pyrago geriau nepjaustyti, tačiau jei tai būtina – palaikykite peilį karštame vandenyje, greitai nusausinkite ir tada pjaukite.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą